LED i LCD monitori su već odavno zamijenili klasične monitore s katodnom cijevi. Iako je pad cijena LCD monitora omogućio dostupnost istih ponekad je stari monitor isplativije popraviti nego zamijeniti novim.

U našem sevisu vršimo popravak svih vrsta LCD TFT monitora. Na stanju imamo veliki broj rezervnih dijelova koji su najčešće korišteni u poznatim markama monitora. Dijelove koje nemamo na stanju možemo nabaviti ukoliko cijena popravka monitora ne prelazi prag isplativosti.

Očekivani radni vijek lampi LCD monitora je preko 50 000 radnih sati, međutim najčeće se dogode kvarovi na elektronici mnogo ranije.
Iskustveno, statistički najčešći kvarovi na impulsnom napajanju pozadinskog osvjetnjenja, na inverteru (sklop koji napaja CCF cijevi visokim naponom), na logičkom sklopu lcd panela te neispravnost jedne ili više lampi pozadinskog osvjetljenja.


Kod LED monitora najčešći kvarovi su na impulsnom napajanju.
Većinu kvarova LCD monitora je moguće popraviti.
Cijena servisa LCD monitora u našem servisu je od 200 kuna do 400 kuna, ovisno o kvaru. Cijena servisa je rijetko viša od navedenih cijena te vodimo računa o tome da servis bude u granicama isplativosti.
Ukoliko se na monitoru javljaju problemi (monitor se ne može uključiti iz prvog pokušaja ili se gasi usred rada) obratite se servisu jer postoji mogućnost pojave težeg kvara.